Seo szakemberként az ingyenes weboldalakról

Seo szakember véleménye az ingyenes weboldalakról.

Seo szakemberként az ingyenes weboldalakról.

Egyre több lehetőség nyílik arra, hogy akár ingyen, néhány kattintással saját weboldalunk lehessen. Nem kell hozzá szakembert megbízni és akár több százezret kifizetni, mire teljesen elkészül. Elég egy regisztráció, egy név az oldalnak és máris mehet a kattingatás. Akár néhány óra alatt összedobhatunk egy egészen pofás kis oldalt. Mi a véleményem erről, mint seo szakember?

Akkor valójában ez egy nagyon jó lehetőség…

Persze! Rövid idő leforgása alatt kapsz egy pofás kis honlapot, amit nagyon egyszerűen megtölthetsz tartalommal. Tagadhatatlan, hogy ez nagyon jó lehetőség! A hobbi bloggereknek, a recepteket megosztó amatőr szakácsoknak vagy a kezdő fotósoknak. Igazából mindenkinek, nagyon jó, aki nem akar komolyan pénzt keresni vele. Miért mondom ezt? Hiszen addig csak dicsértem ezt a lehetőséget.

Részben azért, mert ezeknek az oldalaknak nagyon minimálisak az erőforrásaik, ami egy komoly vállalkozás számára nem elegendő. Gondolok itt a feltölthető tartalmak mennyiségére, az oldal látogathatóságára, gyorsaságára. Ezek nem arra vannak kitalálva, hogy naponta több ezer vagy tízezer ember használja őket.

Másrészről pedig, mert mégsem ingyenesek. Azért kapsz lehetőséget a költségmentes weboldalfejlesztésre, mert a Te oldaladon fognak reklámokat megjeleníteni. És milyen reklámokat éri meg kirakni az oldaladra? Akiknek ugyan az vagy nagyon hasonló a célközönségük. Ami azt jelenti, hogy könnyen kikerülhet egy konkurens cég hirdetése a Te oldaladra és nem tehetsz ellene semmit. Hiszen Te elfogadtad a szerződési feltételeket, Nekik meg teljesen mind1, hogy ezzel rontják e az üzleted, mert a fizető hirdető lesz a fontosabb számára.

Az első benyomás is nagyon fontos

Egy vállalkozás számára a weboldala olyan, akár egy online névjegykártya. Nem csak az új ügyfelek, de a partnerek felé is. Vajon mit üzen egy ingyenes weboldal. Te komolyan tudnál venni egy olyan céget, akinek annyi tőkéje sincsen, hogy saját weboldalt építsen magának? Vajon ez a vállalkozás képes lesz olyan szolgáltatást nyújtani, ami kielégíti az ügyfelek és a céges partnerek minden igényét? Lehet, hogy igen, azonban az ilyen jellegű megjelenés nem ezt fogja sugallni.

És seo szempontból sem lesz túl nyerő

Az ilyen oldalakat a Google sem tekinti egyenértékűnek a saját domain névvel rendelkezőkkel, így soha nem fogsz tudni akkor sikert elérni vele, mint egy egyedileg készítettel. Valóban jó lehetőséget nyújtanak hobbi célokra vagy esetleg kisebb mellék jövedelmet jelentő vállalkozásoknak. De ha Te komolyan gondolod a vállalkozásod, akkor kénytelen leszel egy saját weboldalba beruházni.

Az ingyenes weboldalak seo szempontból.

Ingyenes weboldalak seo buktató.

Egy ilyen ingyenes oldalon sok esetben nem is tudsz bizonyos seo szempontból fontos elemeket szerkeszteni, amik hatással vannak a keresőben való helyezésedre. Nagyon sok olyan beállítás létezik, amiket számos cégvezető nem is ismer, ezért nem tudják, hogy mennyire fontosak. Te tudod, hogy mik ezek? Milyen területeket lenne érdemes fejlesztened? Hogyan gyorsíthatnád a weboldalad?

Ha nem, akkor vedd fel velem a kapcsolatos és egy elemzés elkészítése után pontosan meg fogom tudni mondani Neked, hogy mire van szükséged. Ha még csak most tervezed a weboldalad elkészítést, akkor is érdemes konzultálnunk, mert így nagyon sok munkát is időt megspórolhatsz magadnak. Mivel nem javításokat kell elvégezni, hanem az alapoktól jól lesz felépítve az oldalad seo szempontból is sokkal jobban lesz képes startol, mint azok, akik csak évek múltán jönnek rá a keresőoptimalizálás fontosságára.

Leave a Reply