Linképítés

A linképítés borzasztóan sokat változott az elmúlt években. Amit régen meglehetett tenni és bevált az ma már egy óriási baklövés vagy legalább elfecsérelt idő. Amíg régen a linkek számával be lehetett csapni a Google-t és elég volt nagyon sok fórumon és link gyűjtőn szerepeltetni, addigra manapság ez csak idő pocsélokás lenne.

Régebben még működtek a fekete kalapos módszerek

Mik a linképítés fekete kalapos módszerei?

A linképítés fekete kalapos módszerei.

Fekete kalapos módszernek azt nevezzük a seo-ban, amikor valaki megpróbálja becsapni a Google algoritmusait és így előre juttatni egy weboldalt. Azonban a Google algoritmusok folyamatosan fejlődnek és tanulnak és mára szinte képtelenség becsapni őket. Vagy ha találunk egy-egy kiskaput, akkor sokkal hamarabb rájönnek a turpisságra, mivel lényegesen gyorsabban pásztázzák át az oldalakat, mint régen.

Régebben büntetett ma már csak figyelmen kívül hagy…

A Google már csak figyelmen kivül hagyja a rossz linkeket.

Linképítés: a Google már nem büntet.

A Google 2017-ben egy engedékeny szülővé szelídült, mivel úgy döntött, hogy ezentúl nem sorolja hátra azokat az oldalakat, akiket szabályszegésen kap. Egyszerűen csak figyelmen kívül hagyja az adott megoldásokat. Így megspórol magának egy csomó munkát, de a Te fekete kalapos módszerekbe fektetett időd és pénzed is elvész. Mondjuk így még mindig jobban jársz, mintha bosszúból az első oldalról hipp-hopp a 10.-re száműzne.

A linképítésben a hibák még mindig időpazarlást jelentenek.

Linképítés: ne pazarold el az idődet!

Akkor már nincs is min aggódni?

Bár vehettünk egy mély lélegzetet, de ez nem azt jelenti, hogy innentől fogva megéri szabadon garázdálkodni. A Google ezen döntésének köszönhetően már nem fenyeget akkor veszély egy baklövés után, de még így is kárba mehet akár több hónapnyi munkád, ha nem tudod, hogy rossz úton jársz.

Mitől lesz jó és értékes számodra egy link?

Mint az élet minden területén, úgy itt is a minőség kap nagyobb hangsúlyt a mennyiséggel szemben. Ehhez viszont olyan partnert kell találnunk, akit a Google jó minőségűnek ítél meg és ott olyan tartalmat kell közzé tennünk, ami értékes. És ha lehet ezt minél nagyobb számban. Hogyan tudod ezt kivitelezni? Például úgy, hogy megkeresel a témádba vágó nagy közönséggel rendelkező blogokat, vlogokat, hírportálokat és az Ő oldalukon szerepelteted valamilyen módon az oldalad linkjét.

Akkor már felejtsük is el a régi link építő módszereket?

Linkéíptés régi módszerei.

Linképítés régi módszerek.

Valójában azt kell, hogy mondjam: igen. Nem fog megártani, ha néhány fórumon vagy kommentben szerepel a nevünk. Sőt, ezek nagyon hasznosak a számunkra. Azonban csak abban az esetben, ha ezek is minőségiek. Ahhoz, hogy ilyen téren be tudjuk csapni a Google-t nagyon sok munkát kellene ebbe fektetnünk. Létre hozhatnánk több tucat különböző account-ot, hogy mindegyikkel 1-2 helyen szerepeltethessük a linkünket. Azt hiszem, hogy itt nem áll egyensúlyban a munka a nyereséggel.

 

Leave a Reply