A legnépszerűbb Google keresések 2017-ben

Jó szokásához híven idén is elkészítette a Google a legnépszerűbb keresések listáját. Seo szempontból  is sokat tanulhatunk belőle ezért érdekes megvizsgálni, hogy mely jelenségek mozgatták meg a legjobban a magyar embereket. A legnépszerűbb Google keresések listáján az esetek zömében események vagy hírességek szoktak állni és csak kisebb részben termékek. Lássuk 2017-ben hogyan alakul ez a lista.

Felkapott keresések

1) Black Friday
2) Eurovision
3) FINA
4) Szmogriadó
5) Fidget spinner
6) X-Faktor
7) Óraátállítás
8) iPhone 8
9) Stats Royale
10) Chester Bennington

A népszerű Google keresések listája.

Legnépszerűbb Google keresések 2017-ben.

Nos sajnos nem túl meglepő módon a Black Friday mozgattam meg idén az embereket a legjobban. Bár ez elméletileg csak egy egynapos akciót jelent hazánkban inkább 2 hétig szól minden róla. Hol az egyik, hol a másik helyen találkozhatunk 3-4 napig tartó Black Friday kedvezményekkel, így nem is meglepő, hogy volt ideje az első helyre kerülni a legnépszerűbb Google keresések listáján.

A lista további két dobogósa pedig az Eurovision és a FINA volt, melyek fontos események voltak az életünkben és nagyon sokat hallhattunk róluk, így nem meglepő, hogy a keresések topp listáján is jelen van.

Azonban emellett talán a legsokatmondóbb az emberek érdeklődéséről a népszerű szórakoztató műsorokat tartalmazó lista.

Népszerű szórakoztató műsorok

1) X-Faktor
2) Exek az édenben
3) Survivor
4) Feleségek luxuskivitelben
5) Stranger Things
6) Ázsia Expressz
7) Házasság első látásra
8) A mi kis falunk
9) Holnap tali
10) Fatmagül

Úgy gondolom, hogy ez a lista a legnépszerűbb kereséseknél is tanulságosabb. Amíg azt a top 10-est főként az év fontos eseményei alakították, addig ezen tényleg nagyon jól látszik, hogy mi iránt érdeklődnek az emberek. Hiszen amíg egy jelentős esemény szinte automatikusan az életünk részévé válik, úgy az általunk kedvelt műsorokat sokkal szabadabban választjuk. Nyugatabbra már egyre többen ragaszkodna a kötetlenebb műsorválasztáshoz. Azaz olyan technikai eszközöket használnak, amik lehetővé teszik, hogy akár az internetről válasszanak, ha a kábeltévő 50-60 csatornája közül egyiken sem találnának megfelelő műsort. Ez itthon még nem jellemző annyira, így a kereskedelmi csatornák nagy hatással vannak az emberek ízlésére. A fenti listát elnézve mindenki döntse el maga, hogy ez jó vagy nem…

És végül nézzük meg melyek voltak a legnépszerűbb filmek 2017-ben a Google keresései alapján.

Mozifilmek

1) Az
2) Pappa Pia
3) Thor Ragnarok
4) Mindenki
5) Kincsem
6) Rossz anyák karácsonya
7) Minden minden
8) Halálosabb iramban 8
9) A sötét ötven árnyalata
10) Dunkirk

Ez a lista sem tartogat nagy meglepetést. Még az sem lep meg, hogy a gyerekgyilkos bohóc vezeti a listát, hiszen a marketingben is láthattuk, hogy nem egy vállalkozás lovagolja meg a film népszerűségét.( ahogyan az alábbi videóban is láthatod https://www.youtube.com/watch?v=qZZoINl8Q3A). Azonban azt mindenképp örömmel látjuk, hogy nem csak a nagy költségvetésű Hoolywood-i csodák képesek felkelteni az emberek figyelmét, hanem mi is tudunk olyat gyártani, ami érdekes lehet.

Mi a konklúzió?

Google keresési trendek

Mi minden befolyásolja a Google keresések listáját?

A kereskedelmi csatornáknak, a trendeknek és a közösségi médiának mindig is óriási szerepe lesz abban, hogy mik iránt érdeklődnek az emberek. Így érdemes követni ezeket az eseményeket és amikor csak lehetséges meglovagolni a hullámokat. Ha kell horrorbohócokkal vagy luxus feleségekkel. Bár nem ezek fogják eldönteni a helyezésedet a Google találati listájában sokat segíthet, ha tudsz egy kicsit lendíteni a népszerűségeden egy jól kidolgozott, trendi reklámmal.

Leave a Reply