Legfontosabb rangsorolási tényezők

Ha figyelmet szentelsz a keresőoptimalizálásnak, akkor biztosan kíváncsi vagy rá, hogy milyen rangsorolási tényezők befolyásolják az oldalad helyezését. Ebben a cikkben most azokat a paramétereknek egy részét vesszük végig, ami fontos a Google szemében, amikor meghatározza az oldalad helyezését.

A domain tekintélye fontosabb egy adott oldal tartamánál

Ha az weboldaladra sok külső link mutat, akkor az az aloldalakra is jó hatással lesz, hiszen ez azt mutatja a nagy keresőnek, hogy sokakat foglalkoztat az oldal. Persze ez csak akkor igaz, ha jó minőségűek a linkek mutatnak rá, ezért a linképítésnél nagyon figyelj oda.

A képes jobb, mint a képtelen

A legalább egy képet tartalmazó szövegek jobban teljesítenek, mint azok, amikben egy kép sincs. Azonban a több kép és az egy kép között nincs különbség. Fontos, hogy a kép leírását is szerkezd meg.

Te ismered a rangsorolási tényezőket?

Rangsorolási tényezők

A rövidebb URL-t részesíti előnyben

Alapvetően ez nem sorolható a rangsorolási tényezők közé, hiszen általánosságban nem jutsz előnyhöz egy rövidebb URL használatával. Azonban, ha a Google két ugyan olyan tartalmú oldalt talál, akkor azt részesíti előnybe, aminek rövidebb, jobban értelmezhető az URL-je. Azonban én azt gondolom, hogy érdemes a rövidebb és lényegre törő URL-eket használni, amiben szerepel a kulcsszó is.

Https megléte

Már évek óta nélkülözhetetlen elem a biztonságos adatkapcsolat minden weboldal számára, aki valóban jó helyezést szeretne elérni a Google találati listában. Bár a Google szakembere szerint a https adatkapcsolat hiánya nem hat negatívan a rangsorban való helyezésre, azonban az alacsonyabb felhasználói bizalom miatt lemaradhat az oldal a konkurenciával szemben. Neked már http az adatkapcsolatod?

Page Rank

A Page Rank az oldalra mutató linkek számát és minőségét figyelembe véve súlyozza az oldalakat. Azaz, ha egy oldalra sok jó minőségű hivatkozás mutat, akkor azt feltételezi, hogy az adott tartalom értékes. Minél több az ilyen link annál jobb az adott tartalom.

Rengeteg rangsorolási tényező befolyásolja egy teljes weboldal vagy egy adott tartalom helyezését a Google találati listájában. Te is szeretnél többet tudni ezekről? Akkor érdemes elolvasnod a cikkeinket, mert pontosan azt szeretnénk az embereknek megmutatni, hogy milyen eszközök használatával és praktikák segítségével kerülhet az oldaluk jobb helyre. A Google irányelvei nagyon szövevényesek és a nagy kereső szakemberei is csak nagyon ritkán tesznek egyértelmű kijelentéseket, ezért sok esetben a seo guruk is csak a saját tapasztalataik alapján tudnak dolgozni.

Leave a Reply